Felháborodott leveleket és telefonokat kaptunk olvasóinktól, hogy sehol sem lehet parkolószelvényeket vásárolni Szegeden. Vannak ugyanis, akik idegenkednek a mobilparkolástól, illetve nem szeretnének tranzakciós díjat fizetni az sms-ek után, ezért a papíralapú parkolójegyek használatát preferálják. Hiába keresték azonban az ismert elárusítóhelyeken a szelvényeket, nem tudták azt megvásárolni. Utánajártunk, hogy vajon mi áll az ügy hátterében.

Üzleti partnereivel kötött szerződéseit egyezteti, módosítja az év első napjaiban a Szegedi Közlekedési Kft. A parkolási üzletág igazgatója, Forrai Gábor arról tájékoztatott, hogy a 2015-ös évre vonatkozó szerződések egyeztetése, felülvizsgálata és jogharmonizációja zajlott január elején, ezért nem lehetett idei parkolószelvényeket vásárolni Szegeden. „Az egy-két napos csúszásért elnézést kérünk. Szerda délután és csütörtökön tudjuk teríteni a parkolójegyeket azokra az elárusítóhelyeinkre, akikkel a hét első napjaiban meg tudtunk egyezni” – közölte Forrai Gábor.

Ahogy beszámoltunk róla, a parkolóbérletek és parkolójegyek árai 2015. január 1-jétől nem változnak, ám kibővült a legdrágább, zöld zóna. A zónákat jelző táblák kihelyezését is folyamatosan végzi az SZKT, a cég parkolási üzletág igazgatójától megtudtuk, hogy összesen 170 táblát kell kihelyezniük. A munkálatok 70-80%-os készültségi szinten vannak, Forrai Gábor tájékoztatása szerint péntekig minden tábla a helyére kerül.

A közgyűlési többség döntése értelmében 2015-től Szeged belvárosában óránként 480 forintért lehet parkolni az alábbi utcákban: a Korányi fasor sétányon, a Stefánia sétányon, a Felső Tisza-parton, a Zárda és Sóhordó utcákban, a Szent István tér északi és nyugati oldalán, a Török utcában, a Bartók Béla tér nyugati és déli oldalán, a Bolyai János utcában, a Kálvária sugárúton, a Dáni és Földváry utcákban, a Petőfi Sándor sugárúton, a Vitéz, Markó és Semmelweis utcákban, illetve a Tisza Lajos körút által határolt területen.

Forrás: szegedma.hu