Suárez helyzetét az is nehezítheti, hogy Andoni Zubizarreta is távozott a klubtól, valamint az eredmények sem jönnek. A katalánok nem is olyan régen 81 millió euróért vásárolták meg a csatárt a Liverpooltól, aki az eddigi 12 mérkőzésén három góllal gazdagította csapatát, ráadásul sokat volt eltiltva is.

A brit lapok szerint Suárez több angol csapat is figyeli, a Manchester United, a Manchester City és a Chelsea is érdeklődik, de ne feledkezzünk meg az Arsenalról sem, ugyanis az ágyúsok már korábban is szerződtetni szerették volna a harapásairól is elhíresült játékost.

Az értesülések hitelességét ugyan kétségbe vonja az a tény, hogy a nemzetközi Sportbíróság 2016-ig kizárta az átigazolásokból a Barcelonát, ennek értelmében pedig eladni ugyan eladhatnak játékost, de sem a téli időszakban, sem a nyáron nem vásárolhatnak újabb futballistákat. Ennek okán pedig lehet kénytelenek lesznek megtartani az uruguayit és segíteni őt a beilleszkedésben.

Érdekes statisztikai adat lehet az is, hogy a 2014-2015-ös idényben a katalán csapat a Suárez nélkül játszott mérkőzéseinek 91%-án győzött, amikor viszont a csatár is a pályán volt csak 59%-ról beszélhetünk.

szcs