Hajdu Márton közölte: az idén a korábbi évekhez viszonyítva eddig kevesebb esetben kérték az állampolgárok a tűzoltók segítségét az ünnepre jellemző káresetek miatt.

Mint elmondta: szerdán Szolnokon, a Temető út és a Kőrösi út kereszteződésében álló templom kriptájában gyulladt meg néhány koszorú, az épület pincéjéből pedig sűrű füst szivárgott. A szolnoki hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat.

Szerdán éjjel fél tizenegykor gyulladt meg egy adventi koszorú Budapest X. kerületében, a Kővágó utca egyik tízemeletes épületének harmadik emeleti lakásában. A lángokat a lakók a tűzoltók kiérkezése előtt részben eloltották.

Nem sokkal éjfél után Zalaegerszegen, a Kanizsai út egyik lakóházában a műanyag karácsonyfa gyulladt ki. A lángokat a tűzoltók gyorsan megfékezték.

Csütörtökön reggel egy betlehemi jászol gyulladt ki a Komárom-Esztergom megyei Gyermelyen, a Petőfi téren. A két négyzetméter alapterületű jászol tüzét a bajnai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói fojtották el – közölte Hajdu Márton.

Forrás: MTI