Idén először került sor a karácsonyi projekthét megrendezésére Kisteleki Általános Iskolában. A hét eseményeiről a Pappné Guba Éva igazgató tájékoztatta a kistelekjaras.hu-t:

„Iskolánkban 2014. december 15-19. között került megrendezésre a karácsonyi projekthét. Az ünnepkörhöz kapcsolódó foglalkozásokat szerveztünk tanulóinknak. Ezekre délelőtti tanítási órák keretében és délutáni foglalkozásokon került sor.

Felső tagozatos osztályaink a világ 13 országának karácsonyi szokásait mutatták be. Megismerhettük az Amerikai Egyesült Államok, Finnország, Spanyolország, Oroszország, Ausztrália, Mexikó, Anglia, Olaszország, Izland, a Dél-afrikai Köztársaság, Japán, Németország és Lengyelország hagyományait, karácsonyi ételeit.

A hétfő az ajándékkészítés jegyében telt, kézműves délutánt szerveztünk. Már ezen a délutánon legyúrtuk 600 főre a mézeskalács tésztáját. Kedden egész nap sütöttünk. A frissen kisült mézeskalácsok illata lengte be az egész iskolát. Szerdán szebbnél szebb minták kerültek a süteményekre. Ezen a napon tartottuk hagyományos karácsonyi kézműves kiállításunkat. Csütörtökön a művészeti iskolában tanuló diákjaink színvonalas hangversenyén vettünk részt. Az utolsó tanítási napon az ünnep hangulatát emelve a hittanos gyerekek műsorát tekintettük meg a templomban.

A gyerekek nagyon élvezték ezt a mozgalmas és tartalmas hetet, melynek sikeréhez a pedagógusok aktív részvételére is szükség volt, ezt ezúton is köszönjük kollégáinknak. Az iskola vezetősége nevében köszönetünket fejezzük ki a Kisteleki Nyugdíjas Klub vezetőjének, Horváthné Ica néninek és tagjainak, Zámbóné Amálka néninek, a Kisteleki Városvédő Egyesületnek, Harmath József hitoktatónak, a Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak a munkájáért.”

Forrás és fotó: kistelekjaras.hu