Norvég góllal kezdődött a mérkőzés, amire gyorsan jött a spanyol válasz, majd néhány kihagyott norvég helyzetnek köszönhetően a spanyol lányok átvették a vezetést és elkezdték kialakítani előnyüket. A 15. percre már 4 gólos fórban voltak, ekkor jött el a norvég időkérés. Eleinte úgy tűnt, hogy ez kedvezett a norvég együttesnek, de a spanyolok tovább növelték az előnyüket.

Azonban ahogy közeledett a félidő vége elkezdődött a norvég felzárkózás, így a félidőre már csak 2 góllal vezettek a spanyolok.

A fordulás után a norvégok pedig beindultak és sokkal jobb játékot mutattak, előbb egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték. Nagy fórt ugyan nem sikerült kialakítaniuk, 5 perccel a vége előtt csak eggyel vezettek, Pena bevágott hetesének köszönhetően, a végén azonban két norvég találat következett és kialakult a 25-28-as végeredmény.

Ezzel Európa trónjára a norvég lányok ülhettek fel, a spanyolok a 2. helyen végeztek, míg a bronzmérkőzésen a svédek voltak a jobbak és legyőzték Montenegrót.

szcs

Fotó: Szabó Miklós / nso.hu