A makói és a szegedi fúvósok Csikota József, a Magán Zeneiskola igazgatója vezetésével, mintegy 83 fővel léptek színpadra a nagybecskereki színház elegáns, és az alkalomra zsúfolásig megtelt nagytermében. A koncert repertoárja különféle karakterű darabokból állt, a klasszikus komolyzenei művektől kezdve, a kortárszenei alkotásokon át egészen a koncertfúvósokra írt könnyűzenei számokig. A stílusos befejező részt, Brahms 5. magyar táncát többször is visszatapsolta a lelkes közönség.

Az est folyamán Csikota József két karmester tanítványa is pódiumra állt: Szélesi Attila, a sárvári zeneiskola igazgatója és Sternóczky László, a tabi fúvószenekar vezetője.

Nagybecskerek fúvószenekara már többször is járt Makón, hiszen a több mint 20 esztendeje az augusztus 20-i Nemzetközi Fúvószenei Fesztivál visszatérő résztvevőjeként hallhatta a helyi közönség. Ez a mostani szerbiai meghívás ennek a jól működő szakmai-baráti kapcsolatnak a folytatása. A rendezvény fő szervezője Branislav Gagic, a Kelet-európai Fúvószenekari Szövetség (melynek elnöke Csikota József) szerbiai vezetője.

A Magán Zeneiskola Koncertfúvós Zenekara ezután sem a pihenést tervezi, hanem – az ugyancsak több mint két évtizedes tradíciót ápolva – az újévi koncertre készül…

Forrás és fotó: makohirado.hu