A Hivatal iránymutatása szerint az ALFÖLDVÍZ Zrt. jogszerűen járt el, amikor az érintett ingatlanok esetében – a Makó város területére már korábban is érvényben lévő – szennyvízdíjat alkalmazta.

Társaságunk az Önkormányzattal egyeztetve 2015. január végén, február elején visszamenőlegesen küldi Tisztelt Felhasználói részére a próbaüzem lezárást követő időszakra vonatkozó, még le nem számlázott szennyvíz-szolgáltatásról kiállított számlákat.

Az esetleg nagy összegű számlák kiegyenlítésének megkönnyítése érdekében az ALFÖLDVÍZ Zrt. legfeljebb 6 havi kamatmentes részletfizetési lehetőséget ajánl fel, az azt kérelmezők részére.
A számlázást megelőzően minden érintett felhasználónkat levélben tájékoztatja a szolgáltató, a részletfizetés igénybevételének lehetőségeiről és feltételeiről. A korábban már megküldött számlák kiegyenlítésére vonatkozó fizetési haladékot a tájékoztató levél kézbesítéséig tudják fenntartani, az azt követő 15 napon belül a ki nem egyenlített számlákat kérjük befizetni. Az Alföldvíz Zrt. bízik benne, hogy felhasználóik számára az ügy megnyugtatóan rendezésre kerül és a szolgáltatás minőségével meg lesznek elégedve.

 

forrás: Major Zsuzsanna- Makó Város Önkormányzata