Már fél kettő után csillogó szemű gyerkőcök ültek le a megterített asztalokhoz, és izgatottan várták, hogy nevük elhangzása után a színpadra mehessenek.

– Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sokan gyűltünk ma itt össze – mondta a gyerekseregnek Farkas Éva polgármester asszony. – A kitűnő bizonyítvánnyal boldoggá teszitek a saját családotokat és a tudással szolgálni tudjátok majd, remélem, városunkat és magyar népünket egyaránt. A tudásotok lesz az az alap, amire jövőtöket építhetitek majd, és ennek óriási ereje van – árulta el nekik, majd egy történettel folytatta beszédét, hogy ezt bebizonyítsa. Ezután arra szólította őket, hogy a tanulással soha ne hagyjanak fel, ez nincs korhoz kötve. Ezek a tanulmányi eredmények a szülők óvó, segítő szeretete és az iskolák, valamint a tanárok munkája nélkül nem sikerülhettek volna.

– Sokkal különlegesebb, hogy itt vagyunk, hiszen most még meg is vendégelnek minket – mondták a Bartók iskola negyedikes lányai. – Egészen nyolcadikig kitűnő tanulók szeretnénk lenni, ami eddig nem volt olyan nehéz. Szeretjük az iskolánkat is, imádunk énekeli és táncolni, sőt még a tanárok is jók – tették hozzá.

A gyerekek a borítékokban kétezer forint értékű könyvvásárlási utalványt, mozijegyet és fürdő belépőt kaptak, majd egy finom ebédet ehettek, s az Angyalbaranka Társulat szórakoztatta őket.

Forrás és fotó: makohirado.hu