A szerda délelőtti sajtótájékoztatón Kentési Sándor, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal általános elnökhelyettese jelentette be, hogy a 2015-ös felújítás után a volt Péczely Zeneiskola épületé költözik át Szegedről a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Csongrád megyei kirendeltsége. A jövő év a felújításról fog szólni és megteremtik az akkreditációs követelményeknek megfelelő körülményeket. Kentési Sándor arról is tájékoztatott, hogy a fiatal gazdák számára kiírt pályázatok pont határait is csökkentették, így még többen juthatnak támogatáshoz.

Almási István polgármester üdvözölte a kormány döntését. Mint elmondta, Hódmezővásárhely hagyományosan agrárváros és vélhetően a következő 100 évben is meghatározó lesz a mezőgazdaság. A helyi és környékbeli gazdáknak pedig nagy segítség lesz, hogy a jövőben helyi szinten tudják intézni az ügyeiket.

A zeneiskola épületét az önkormányzat újítja fel és alakítja ki, a beruházás megközelítőleg 900 millió forintba kerül, melyből 150 milliót a Csongrád megyei kormányhivatal biztosít, a többi az önkormányzat adóbevételekből és banki kölcsönből finanszírozza.

A felújítási tervek már elkészültek, jelenleg a közbeszerzés zajlik, tavasszal pedig a munkálatok is megkezdődhetnek.

A sajtótájékoztatón Pinjung Emil, az MVH Csongrád megyei kirendeltségének vezetője is részt vett, aki elmondta, hogy az átmeneti időszakban is profi teljesítményt kell, hogy nyújtson a hivatal, mindemellett pedig a 2014-2020 közötti időszakra is fel kell készülniük.

szcs