Molnárné Kecskeméti Rita hosszú ideje családi vállalkozásként működteti a Gorzsai Húsüzemet. Elsősorban sertés és marha termékeket, kolbászféléket, szalonnákat állítanak elő, tipikusan olyan áruk, amik az alföldi ízvilágot tükrözik. A termékekkel éttermekben, közétkeztetésben és saját boltjaikban is találkozhatunk. A kamarával való tevékenység során sok nagyszabású eseményen is bemutatták már „specialitásaikat”.

Farkas Imre elmondta, hogy lányaival együtt dolgoznak a Zigi Kecskesajt minél nagyobb sikerén. Az, hogy kecskékkel kezdett foglalkozni egy úgymond szerencsés véletlenen múlt. „Fűnyírás” céljából került családjukba az első kecske, amiből aztán kibontakozott az egész vállalkozás tevékenységi köre. Juhtejből próbálják előállítani azt, amit tehéntejből is lehet, főként holland típusú sajtokat készítenek, újdonságként joghurttal és más típusú sajtokkal is próbálkoznak. Az Agrárgazdasági Kamarával sikeres az együttműködésük. Rendezvényekre járnak termékeikkel a kamara szervezésében, és partnereket keresnek a termékeik eladásához.

Jancsik Péter Makóról érkezett, ott foglalkozik hagymatermeléssel, az általuk termelt áruk nagy részével hipermarketekben találkozhatunk. A kamarával való sikeres munkáról elmondta, hogy hozzásegítik őket ahhoz, hogy pályázhassanak, illetve oroszlánrészt vállaltak abból, hogy a makói hosszúgyökér oltalommal való ellátását sikeresen kidogozzák.

Dani János őstermelő juhtenyésztéssel foglalkozik, és elmondta, hogy elsősorban tejelő fajta cigájajuhot tartanak. Az újonnan megalakult agrárgazdasági kamarának két és fél éve tagja. A támogatások elnyerésének lehetőségében jeleskedik a kamara, illetve rendezvényeken való megjelenésekben is fontos a szerepük.

Rácz Erika kistermelő, gyógynövényszörpöket és lekvárokat készít, gyakran különleges hozzávalókból. Legfontosabbnak azt tartja, hogy a kamara tevékenysége is közrejátszik abban, hogy munkája során sokat tudjon személyesen érintkezni a vevőivel. Ilyenkor érzi azt, hogy milyen sokrétű a munkája, és, hogy annak igazán van értelme.

Soós Kata