A gyerekek csodálattal figyelték a Gólyalábas színház előadóit, akik a három királyok története kapcsán csaltak mosolyt a Dr. Rapcsák András utcán összegyűlt nézőközönség arcára.

Öt órakor Molnárné Kecskeméti Rita települési képviselő köszöntötte a gyertyagyújtásra érkezetteket, hangsúlyozva, hogy az adventi időszak fontos, hogy a karácsonyi ünnepi előkészületek sürgés-forgásán túl az egymásra való figyelésről is szóljon. Hozzátette: az otthonokban lévő adventi koszorúk minden család számára ugyanazt, az összetartozást szimbolizálják, így a város koszorúja a város közösségének együvé tartozását szimbolizálja.

Bán Csaba református lelkész az advent szó eredetéről elmondta, hogy a latin megérkezés igéből alakult ki,  ezzel is jelzve, hogy a keresztény hit istene jön, megérkezik, hogy a hívőkkel találkozva kiderülhessen, mit is akar tőlünk, és mi mit is szeretnénk tőle.

A gyertyagyújtáshoz a gyufát közösen lobbantotta lángra a képviselő és a lelkész, majd Bán Csaba volt az, aki a harmadik, rózsaszínű gyertyát meggyújtotta.

Az immár három gyertya lángja mellett a Bethlen Gábor Református Gimnázium kórusának műsora varázsolta igazán bensőségessé a belvárosi ünnepség hangulatát.

Az ünnepi pillanatokat követően Molnárné Kecskeméti Rita elmondta: családjukban közösen gyújtják meg vasárnaponként az adventi koszorú egy-egy gyertyáját, amely alkalmak lehetőséget adnak egymásra igazán figyelni is.

Arnay