A hódmezővásárhelyi Gyermekkarácsonynak hatalmas varázsa van. Ennek része az is, hogy a Fekete Sas díszterme kiváló helyszín egy ilyen rendezvényhez, de a legjobb az egészben a megszámlálhatatlanul sok mosolygós gyermekarc.

A hangulat vasárnap is remek volt, a színpadon tánc, meseelőadások és fitnesz bemutatók váltották egymást. A gyerekek például a Mikulásmesével is megismerkedhettek, amelyben egy hóember is szerepet kapott, de Télanyó és Télapó igaz története is színpadra került. A táncos bemutatókról a Promenád TSE fiataljai gondoskodtak, de a Fogarassy Judit Balett és Jazztánc Stúdió részéről is érkeztek lányok. A fitnesz bemutatót pedig a Hód Fitness tartotta.

Természetesen most sem maradtunk éneklés nélkül, ugyan eleinte kicsit szégyenlősek voltak a gyerekek, de a szokásoknak megfelelően hamar beindultak a hangszálak és sorjáztak a karácsonyi dalok és versek.

A Gyermekkarácsonyon Almási István polgármester is üdvözölte a kicsiket és szüleiket. Valamint köszönetet mondott az adományozóknak és mindenkinek, aki részt vállalt abban, hogy az ünnepi rendezvény 2014-ben is megvalósulhasson és több mint ezer gyerek karácsonyát varázsolják még szebbé. A város első embere hozzátette, hogy bízik benne, hogy a Gyermekkarácsony is hozzájárul ahhoz, hogy Hódmezővásárhely egy összetartó, egymásra figyelő város legyen, ahol próbálnak és tudnak is segíteni azokon, akik rászorulnak. Nem csak a karácsonyvárás közepette, hanem akár egész évben.

A legjobb viszont talán az, ha a képek beszélnek az írott sorok helyett.

szcs