Nagyszerű programmal várta a Makó Budo Klub a tagokat, családtagokat és az érdeklődőket vasárnap délután a Hagymaházban, hiszen fennállásuk negyed évszázadát ünnepelték.

A sport kiemelkedően fontos úgy egy ember, mint egy város életében, és a Budo Klub Makón ebben az élen jár. Kiváló sportolókat, olimpikonokat, Európa és Világbajnoki elsőket nevelt ki az évek alatt. Kezdetben 3 szakosztállyal, az aikidoval, a dosinkan karatéval és a kick-bokx-szal indult a klub. Mára ide tartoznak az aerobikosok, a battadosok, az ökölvívók és a tae-kwon-dosok is.

Dr. Keczer Tamás, az Országos Testnevelési és Sporthivatal nyugalmazott elnökhelyettese, Makó város díszpolgára, és Farkas Éva polgármesterasszony megnyitó beszédei után kezdetét vette a jubileumi gála.

Az aikidosok utánpótlás csapatai kezdték a színpadon, majd a csoport felnőttjei is bemutatták tudásukat. Az aikidosoktól láthattunk egy olyan produkciót is, amit először 1989-ben mutattak be, s mind Magyarországon, mind külföldön nagyon sikeresnek számít. Egy lassú mozdulatsorokból álló bemutatóval készültek – tudtuk meg a rendezvény főszervezőjétől, Márton Imrétől, a Makó Budo Klub általános elnökétől, aki maga is részt vett a bemutatóban.

A délután folyamán felléptek az aerobikosok kicsinyei és nagyobbjai is, akiktől versenygyakorlatokat is láthattak a nézők.

A tae-kwon-dosok sem tétlenekdtek, háromszor is színpadra léptek, bemutatták a bázistechnikákat, küzdelmeket és különféle töréstechinkákat. A kick-bokx szakosztály egészen kicsi növendékei mellett a jodo-iaidosok is megmutatták a harcművészet szépségét.

Bemutató mérkőzést állítottak a színpadra az ökölvívók is, Vörös István, Somodi László és Kiss Ferenc felkészítésével.  A puszta kezes harcot, kard és páros gyakorlatokat pedig a Thai Chi-sok mutatták be.

Természetesen a legjobb sportolók elismerésben részesültek az est folyamán, amely díjakat Dr. Keczer Tamás, Márton Imre és Pósa Mónika, az aerobik szakosztály vezetője adtak át. A díjazottak 2014-ben:

Szilassi-Horváth Réka, Czagány Alexandra, Juhász Judit, Bajusz Krisztina, Balogh Molli, Prágai Maja, Makó Evelyn, Kovács Norbert, Földesi Csaba, Frank István, Gaudi Márton, Nagy Zoltán, Panyor Róbert, Nagy Dániel és Kiss Csaba voltak.

A gála fináléjában, a hagyományokhoz híven kisorsolták a tombola nyereményeket is, így a legszerencsésebbek igen értékes nyereményekkel, többek között robogóval, kerékpárral és egy katanával, vagyis egy szamuráj karddal térhettek haza.

A rendezvény végén egy 500 szeletes óriástortából fogyaszthatott minden résztvevő az ünnepség zárásaként.

Bodrogi Klára