Alonso szerződtetése nem nagy meglepetés, hiszen mióta kiderült, hogy távozik Maranellóból biztosra lehetett venni, hogy a McLarenhez igazol vissza. A kérdés inkább az volt, hogy ki lehet a spanyol csapattársa.

Kevin Magnussen idén került a McLarenhez és habár nagy tehetségnek kiáltották ki, nem feltétlen hozta az elvárásokat, ami persze az autó gyengeségének is betudható. Jenson Button pedig már több éve tagja a McLaren családnak – a Brawn GP-vel megszerzett VB-címe után szerződött a csapathoz – és úgy tűnt, hogy az idei lehet az utolsó szezonja a Forma-1-ben.

A vezetőség viszont mégis az angolnak szavazott bizalmat. Sajtó információk szerint a Button kevesebbet kereshet majd a jövőre, míg Alonso 30 millió eurót tehet zsebre szezononként és egy 2 plusz 1 évre szóló szerződést írt alá, amelyet akár korábban is felbonthat, ha a csapat eredménytelen lesz.

A McLaren jövőre a Mercedes erőforrások helyett a Hondával kooperál. A csapat és a motorszállító 1988 és 1992 között már működött együtt, aminek több világbajnoki cím lett az eredménye.

szcs