Makó Város Önkormányzata a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft.-t érvényes közbeszerzési eljáráson bízta meg a síkosság-mentesítéssel. Nagy Nándor a kft. igazgatójának tájékoztatása szerint az önkormányzati fenntartású belterületi szilárd burkolatú úthálózaton  123 km hosszon 5 géppel dolgoznak majd. Az önkormányzati belterületi kerékpárutak hossza: 17 km, ezt a korábbi 2 helyett 3 géppel takarítják.  A 43-as főút takarítása a Magyar Közút feladata.

A síkosság- mentesítés elrendelésétől kezdődően 1 órán belül kint vannak a gépek a területen és nagyjából 3,5-4 óra alatt végeznek, ez függ a hóeséstől és attól mit kell szórni az utakra. Az utat homokkal és a jogszabályoknak megfelelő sóval szórják.

Ahhoz, hogy az egész városban biztonságosan tudjunk közlekedni, arra is szükség van, hogy mindannyian odafigyeljünk a lakókörnyezetünkben található járdákra. Fontos kiemelni: saját lakóingatlana, illetve a társasház előtti szakasz, bejáró síkosság-mentesítése az ott lakó feladata. A biztonságos téli közlekedés megteremtése csak együtt sikerülhet- mondta el Czirbus Gábor alpolgármester.

Forrás: Major Zsuzsanna, sajtóreferens, Makó Város Önkormányzata