Az országos hírnevű Írisz tavaly nyújtotta be pályázatát a Marosvölgyi Leader Egyesület kiírására, hogy annak eredményképp 48 millió 871 ezer forintot nyerjen a Darányi Ignác Terv keretében egy új táncklub helyiség létesítésére.

Az átadón Sütő Eleonóra művészeti vezető gondolatai nyomán idézték fel a táncklub és elődje, a   Moderntánc Klub 1985-ös alapítása óta eltelt évtizedeket, majd a kivitelező Első Fűtés Kft. ügyvezetője, Nagy Csongor adta át az épületet, s annak jelképes kulcsát Gera Zoltánnak, az egyesület elnökének.

Gera Zoltán köszöntőjében elmondta: a nyertes pályázatot követően több céggel is tárgyalt a kivitelezésről, ám olyan árajánlatokat kapott, melyek a pályázat ellenére is meghaladták volna az egyesület anyagi erejét. Emiatt el is bizonytalanodtak, hogy megvalósulhat-e a saját táncteremmel kapcsolatos álmaik. Végül azonban a kiírt közbeszerzési pályázat segítségével megtalálták a megfelelő kivitelezőt, mely idén május 5-án kezdte meg az épületen a munkálatokat.

Czirbus Gábor alpolgármester a város nevében gratulált az egyesületnek, hangsúlyozva összefogással a város valamennyi civil egyesülete megvalósíthatja terveit, melyeket az önkormányzat is támogatni fog. Örömét fejezte ki, hogy az épületet átalakító cég makói munkavállalókat is alkalmazott. Majd a város nevében kívánt sok sikert ls kitartást az egyesületnek.

Az új tánctermet, s az annak helyt adó épületet Konrát Zoltán, a Makó Belvárosi Református Egyházközség elnöke áldotta meg.

Bartáné Szabó Mónika, a táncosok szülei és a régi íriszesek adományát adta át kedves szavak kíséretében Gera Zoltánnak egy becsomagolt, kerekded üveg, míg Sütő Eleonórának egy összetekert papírlap képében. Ez utóbbi a szülők által a táncklub további fejlesztésére összegyűjtött összeget tartalmazta.

Mint azt Gera Zoltántól megtudtuk, az előző makói képviselő-testület egy millió forinttal járul hozzá az épület előtere építéséhez, illetve az udvar rendbetételéhez.

Forrás, fotók és videó: makohirado.hu