A hazai férfi kézilabda bajnokságokban nem lesz pihenő és a hétvégén is pályára lépnek a csapatok, a következő összeállításban ezeket a mérkőzéseket vesszük végig.

A MOL-Pick Szeged már túlvan az NB I. 16. fordulóján, kedden Balmazújvárosra látogattak el és arattak könnyed győzelmet. Ettől függetlenül Zubaiék a hétvégén sem pihennek, ők a BL-ben érdekeltek, a Kielce ellen játszanak. Ami viszont az NB I-et illeti: a régióban található csapatok közül az Orosházi FKSE LINAMAR fogadja a Gyöngyös csapatát. A két együttes Orosháza, Gyöngyös sorrendben az 5. és 6. helyen áll jelenleg a tabellán. A legutóbbi fordulóban pedig mindketten győzelemmel hangoltak. Az orosháziak Cegléden szereztek két pontot, a gyöngyösiek a PLER Budapest ellen nem hagyták magukat múlthét szombaton.

2014. december 6. (szombat)
18:00 Orosházi FKSE LINAMAR – B. Braun Gyöngyös
Férfi kézilabda NB I

Az NB I/B keleti csoportjában sem pihen az Orosháza, az U23-asok a MOL-Pick Szeged U23-asaival mérkőznek szintén szombaton, Szegeden.

Az FKSE Algyő pedig az ózdiakat fogadja. Az algyőiek legutóbb november utolsó szombatján meccseltek, akkor Lajosmizsén kaptak ki szoros mérkőzésen, az Ózdi KC pedig Mezőkövesden járt hasonló módon. A két csapatnak egyaránt 10-10 pontja van a bajnokságban, az Algyő viszont a jobb gólarányának köszönhetően eggyel előkelőbb pozícióban szerepel a tabellán.

2014. december 6. (szombat)

19:15 MOL-Pick Szeged U23 – Orosházi FKSE U23
Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport

2014. december 7. (vasárnap)

18:00 FKSE Algyő – Ózdi KC
Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport

Az NB II Délkeleti csoportjában az algyőiek kettes számú csapata és a Makói KC is érdekelt. A bajnokságban az utolsó, 11. fordulókat rendezik a hétvégén. Az FKSE-Algyő II. vasárnap a Gyula csapatát fogadja, mindkét fél vereséget szenvedett az előző körben.

A hagymavárosiak pedig Balmazújvárosba utaznak és próbálnak pontokat szerezni, a legutóbbi fordulóban, hazai pályán a Kiskunfélegyháza ellen ez sikerült, de a Balmazújváros is nyert Kiskunmajsán.

2014. december 7. (vasárnap)

13:00 Kőnig-Trade Balmazújváros – Makói KC
Férfi kézilabda NB II Délkeleti csoport

14:00 FKSE-Algyő II – Gyulai SE
Férfi kézilabda NB II Délkeleti csoport

szcs