Az elmúlt időszakban rengeteg változáson ment keresztül Vásárhely. Ennek lesz része a sportuszoda fejlesztése is. A tervek szerint december közepére elkészül a Gyarmati Dezső Sportuszoda bővítésével a város élményfürdője, a hódmezővásárhelyiek karácsonyi ajándékaként. Régi vágya válik valóra ezzel a város lakóinak. Az önkormányzat saját – mintegy 500 millió forintos – beruházásaként bővül az uszoda. Két új medence várja majd a vendégeket, az egyik a 2-10 éves korosztálynak – tucatnyi vízi játékkal – igazi gyerekparadicsom, a másik termálvizes az idősebb korosztálynak, szülők és nagyszülők számára. A gyerekeknek kalózhajó-vízágyúval és különböző vízköpő állatokkal kedveznek – mondta el Lázár Mária.

A termálvizes medencében immáron nyakmasszírozó is várja majd a vendégeket – tudtuk meg Hegedűs Zoltántól. Elindult a próbaüzem, feltöltötték vízzel a medencéket.  Kész az elektromos szerelés, a vízgépészet, a medencék burkolása. A nyílászárók elhelyezése, üvegezéssel együtt 95%-os, a gépészeti szerelés szintén 95%, belső hidegburkolatok elhelyezése 90%, külső felületen 75%. A strand parkolóját is bővítik.

Az élményfürdő építésével nem fejeződött be a sportuszoda fejlesztése. 2016-ban Hódmezővásárhely ad otthont az Ifjúsági Úszó Európa-bajnokságnak. Ennek érdekében a kormány támogatásával mintegy 800 millióforintos beruházással korszerűsítik az uszodát. Egy új bemelegítő medence is készül.

A Gyarmati Dezső Sportuszoda környéke sem marad ki a fejlesztésből. Már alapozzák a népkerti futópályát, melyet egy 500 méteres, másfél méter széles szakasszal bővítnek, 56 millió forintos önkormányzati forrásból – tudtuk meg Lázár Máriától. Az alapozás várhatóan december közepéig készül el, és ha az időjárás engedi, akkor az idén még a gumiszőnyeg borítást is megkapja. A régi football pályát pedig műfüves pályává alakítják át. A felnőtteknek szabadtéri konditerem épül, evezőpaddal, kar-és lábizom erősítőkkel, és egy kis játszótér pedig kicsiknek, ahol dombcsúszda, forgóhinták és rugós motorok várják majd őket. Ezzel párhuzamosan parkosítás is folyik. A beruházás 2015 tavaszára készül el.

Hegedűs Zoltán elmondta, hogy a teljes műszaki készenlét december 15-re várható. A közfürdő esetében különböző engedélyek beszerzésére van még szükség. Ha ezek rendelkezésre állnak, akkor nyílik meg a fürdő a nagyközönség számára. „A karácsonyi szünetben abban bízok, hogy a gyermekek kipróbálhatják az összes eszközt, amelyek rendelkezésre állnak számukra. Vásárhely számára is nagyon fontosak a gyermekek, hiszen a gyerekek a jövő letéteményesei” – tette hozzá az alpolgármester.