Doktor László, az együttes művészeti vezetője elmondta, gyerekkora óta foglalkozik már a tánccal. Nagy családban nőtt fel, de egyedül neki van kötődése a zenéhez és a tánchoz. Az életét végigkövette, hiszen néptánc-oktató koreográfus képzettsége van, de emelett etnográfus és pedagógus képesítést is szerzett.

Ezeket a tanulmányait kiválóan tudja alkalmazni és ötvözni. Doktor László fontosnak tartja, hogy a hagyományőrzés ne csak ráaggatott dísz legyen, ne csak egyszerűen a táncról szóljon. Fontos a történelem, a hagyományok, a történetek. Így tudja bárki átélni egy adott tánc örömét.

Teszik ezt december 7-én Makón a Hagymaházban, ahol Magyar Karácson címmel tartanak fellépést a szabadkai Róna Táncegyüttessel közösen.


Az est folyamán több, mint 60 ember áll színpadra, köztük táncosok, zenészek és énekesek is. A forgatókönyvet Doktor László készítette. Jézus születésétől ível a történet egészen a 20. század közepéig. Az időutazás alatt láthatunk regösöket, Lucázókat, pásztorjátékot és jászol jelenetet is.

A táncegyüttes minden tagjánál, az óvodásoktól egészen a 40 éves korosztályig minden emberben él a hit, hogy amit tesznek, azt szívből teszik és örömmel. Enélkül talán  nem is érdemes.

Bodrogi Klára