Annál is inkább, mert a vendégek 0-5-ös mutatójából nem látszik, hogy az elmúlt hetekben három erős csapat ellen játszottak szoros mérkőzést. Salgótarjánban 11, Békésen 4, a Kosársulit megszorongató Eger ellen pedig mindössze 6 ponttal maradtak alul, ráadásul mindháromszor idegenben. Ráadásul az utóbbi derbin a fonalat ragyogóan elkapó, mindössze 17 éves Takács Péter 41-et szórt az egrieknek, de a kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Károly Mátét sem szabad majd magára hagyni védekezéskor.

Ha az eddig mérlegről beszélünk, akkor a Kosársulinál nem lehet elmenni az 6-0-ás teljesítmény mellett. A villámrajt azonban koránt sem volt zökkenőmentes. Elég csak az Eger, a Kaszósok, vagy éppen a TF-Budapest ellen nagy szívvel aratott, szoros sikerre gondolni. Az elmúlt hetekben viszont többször nagyon rosszul kezdett a gárda, a Honvéd, a Baja és a TF ellen csak a második félidőben sikerült begyújtani a rakétákat. Legutóbb, a Tehetséges Fiatalok ellen pedig szinte szó szerint pengeélen táncoltak Vasék, akik csak az utolsó percekben fordítottak.

A helyenként nyögve nyelős produkcióban fontos szerepe lehet, hogy Vejinovics Szasa, a gárda irányítója kisebb hullámvölgybe került. Ha sikerülne újra magára találnia, akkor simán hozhatják a szombati kötelezőt. Ennek ellenére a vásárhelyiek a mérkőzés egyértelmű esélyesei, főleg ha azt nézzük, hogy a nehéz szituációkban mindig volt valaki, aki hátán vitte társait, legutóbb például Czibere Zoltán talált be döntő szituációkban.

A Vásárhelyi Kosársuli-Budafok NBI/B csoportos mérkőzés december 6-án 18 órakor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban. A belépés Takarékbank Zrt-nek, valamint a Magyar Földgáztároló Zrt-nek köszönhetően továbbra is ingyenes!

Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Fotó: Damó Adrienn