A sétálóutcára érkezőket a Fourtissimo zenekar muzsikája fogadta. A tehetséges fiatalok műsorában szerepeltek könnyűzenei és komolyzenei átiratok is, de a közelgő karácsony slágerei mellett népdalokat is hallgathatott az egyre növekvő számú nézőközönség.

Öt órakor Almási István polgármester köszöntőjében az adventhez kötődő gondolatok közül kiemelte az egymásra való figyelés fontosságát, az elesettek segítését és felkészülésünket a karácsony ünnepére. Az adventi koszorút Németh László esperes áldotta meg, majd a polgármester gyújtotta meg a négy közül az első gyertyát.

Ezt követően a Szent István Király Katolikus Templom ifjúsági csoportja adott elő karácsonyi éneket, majd a Jamnastyx csoport hívta mozgásra a közönséget. Látványos, akrobatikus kosárlabda és break dance elemekkel színesített műsoruk vidámmá tette az estét, majd a vásárhelyi születésű, a televízió tehetségkutatójából ismert Bozsek Márk adott műsort, amelyben saját dalai mellett feldolgozásokat is hallhatott a közönség.

Bozsek Márk portálunknak nyilatkozva elmondta, hogy bár hároméves volt, amikor elköltöztek a városból, és Kecskemét mellett Portugáliában is élt, nem szakadt el a várostól, amelyet havonta felkeres, és a tehetségkutató idején is érezte az itt élők szeretetét és támogatását.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ szervezésében az advent további hétvégéin is meghitt, ünnepi műsorral várják a vásárba kilátogatókat: szombatonként karácsonyváró kézműves foglalkozásokkal, iskolai műsorokkal és civil szervezetek bemutatkozóival. A további adventi gyertyákat a város tisztségviselői és ismert művészek gyújtják meg december 7-én, 14-én és 21-én.

Arnay