A közgyűlést Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere nyitotta meg, aki köszöntő szavaiban kitért arra, hogy kiemelt szerepe van a marketingnek, a fürdő megismertetésének, hiszen nagyon fontos a fürdő a városvezetésnek, a makói vállalkozóknak és a helyieknek is.

Dr. Szabó Zoltán, a Magyar Fürdővárosok Szövetsége Egyesület leköszönő elnöke elmondta: jelenleg 42 tagtelepülése van a szervezetnek, amely 21 éve igyekszik a közös érdekképviseletet és a turizmus igényeit szolgálni. Az elnök kiemelte a partneri viszonyt, a kölcsönösség fontosságát a fürdők, fürdővárosok között.

A rendezvényen tartott előadásában Scheitzner Beáta, a Hagymatikum ügyvezető igazgatója ismertette a makói fürdő történetét, valamint szólt a fejlesztésekről, illetve a fürdőüzemeltetési- és a marketing területen szerzett tapasztalatokról. Szabó Zoltán, a Pannon Egyetem adjunktusa előadása témája a fürdővárosokat érintő változások voltak.

Bozzay Andrásné, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályának egészségturisztikai referense ismertette a fürdővárosokat érintő fontosabb változásokat, illetve a statisztikai adatokat foglalta össze turisztikai szereplők részére. Negyedik előadóként dr. Kiss Ferenc, a Magyar Fürdőkultúra Kft. ügyvezető igazgatója volt, akinek témáját a „fürdőtől a Fürdővárosi rangig” gondolat adta, mely szintén az összefogást, a fejlődési lehetőségeket  hangsúlyozta.

A közgyűlés szavazással döntött arról, hogy dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere látja el a Magyar Fürdővárosok Szövetsége Egyesület elnöki tisztségét, alelnökei dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Vida Tamás, Túrkeve polgármestere lettek.

A szakmai beszélgetések során felmerült több kérdés, probléma, ahol a fürdővezetők, városvezetők egymás munkáját segítve osztották meg véleményüket, tapasztalataikat, megoldásaikat egymással. A következő közgyűlést tavasszal Mezőkövesden rendezik.

Forrás: makohirado.hu