A migránsok között sok család menekült el az országukból különféle okok miatt. A családokban általában pár hónapos csecsemők és óvodás, kisiskolás gyermekek voltak.

De akadtak néha kevésbé barátságos menekült csoportok is, akiket az erdőkben kellet keresni órahosszakon át.

De ez csak az elmúlt hétvége adatai, a mostani hónapra visszatekintve már jóval nagyobb számnál tartanak, ami egész pontosan 665 fő határsértő és még nincs vége a hónapnak.

2014.11.21.-én pénteken az ásotthalmi polgárőrök 31 határsértőt találtak a bajai úthoz közel levő Emlék erdőnél, akik Iraki és Afgán állampolgárok voltak.

2014.11.22.-én 9 iraki férfit találtak az ásotthalmi polgárőrök Ásotthalom belterületén.

2014.11.23.-án elég nehéz napja volt az Ásotthalmi polgárőr csapatnak. Már korán reggel 22 fő Afgán polgárt tartóztattak fel, akik Ásotthalom külterületén tüzet gyújtottak. Értesítették a határrendészetet, akik elszállították az embereket. A nap folyamán még 7 fő Iraki polgárt is feltartóztattak a kis sori úton. Nem sokkal utána még sikerült 9 fő afgánt is feltartoztatni. 13:10-kor is 11 fős csapatot észleltek a kis soron az őrsbejárón, de még estefelé is akadt dolguk az ásotthalmi polgárőröknek a kis sori határátkelőnél, mert 5 fő koszovói férfira találtak. Amíg várták a határrendészetet, felbukkant még egy 11 fős koszovói család is, akik egészen pici gyermekekkel indultak neki a világnak. De még az után is szintén Kis soron előkerült még 2 koszovói férfi is. A határrendészek a feltartoztatott embereket, elszállították.

Az Ásotthalmi polgárőrök éjjelüket, nappalukat nem kímélve teszik a dolgukat, megpróbálják még külterületen feltartóztatni a határsértőket, hogy a lakosság nyugalmát ne zavarják.

Forrás és kép: Móri József ásotthalmi polgárőrség sajtóreferense