Szokás szerint ismét öt kapus szerepel az esélyesek között, nézzük kikről is van szó.

Manuel Neuert, a Bayern München BL-győztes kapusát tavaly az év legjobbjának választották, a jelölést pedig idén is kiérdemelte, sőt a német nyáron egy világbajnoki győzelemmel is gazdagabb lett.

Iker Casillas, a spanyolok hálóőre 2008 és 2012 között zsinórban öt alkalommal szerezte meg az év kapusa címet és idén is felkerült a jelöltek listájára a Real Madrid játékosa. Casillas jelölése egyébként meglepetésnek számít, csapatánál ugyanis kevés lehetőséget kapott a szezonban, a világbajnokságon pedig koránt sem volt csúcsformában.

A szóban forgó díjat még 2005-ben alapították, azóta pedig nem telt el év, hogy Gianluigi Buffon, a Juventus kapusa ne lett volna ott a jelöltek között és idén sem marad ki a jóból. Buffon kétszer már el is hódította az év kapusa címet.

A listára pedig két új név is felkerült, Claudio Bravo, aki a világbajnokságon Chile színeiben védett, jelenleg pedig a Barcelona csapatát erősíti.

A másik „újonc” pedig a belgák hálóőre, a Chelsea-nél szolgáló Thibaut Courtois.

Az elkövetkezendő napokban a FIFA tovább ismerteti a jelölt játékosokat, a védőket, középpályásokat és csatárokat, így a héten mind az 55 jelölt neve ismert lesz.

Az eredményhirdetés a Zürichben zajló FIFA Aranylabda-gálán esedékes, január 12-én.

szcs

Fotó: FIFA-montázs