Juan Carlos Pastor csapata az ötödik győzelmét szerezte a Bajnokok Ligája csoportkörében. A Dunkerque elleni visszavágón a szegediek kezdtek jobban, az első félidő elején már elkezdtek elhúzni, Sierra például két büntetőt is megfogott.

Az első játékrészben Ancsin Gábor megszerezte a 100. BL gólját, a meccsen pedig ez volt a 13. találat, a franciák mindeközben 8-nál tartottak. Az öt gólos különbséget viszont nem sikerült megtartani, a csapatok 12-15-ös állással vonultak pihenőre.

A szünet alatt Patrick Cazal fiai kicsit összeszedték magukat, legalábbis jobban kezdték a második félidőt, a 38. percre majdnem egyenlíteni is tudtak, igaz, ehelyett az ellentámadásból kaptak gólt.

A vendégek végig megtudták tartani az előnyt, a Dunkerque pedig habár a végére ismét egy gólra zárkózott, nem sikerült egyenlíteniük, így Juan Carlos Pastor együttese örülhetett jobban.

Jövő héten ismét idegenben lép pályára a MOL-Pick Szeged a BL-ben, szerdán Kijevben, a Motor Zaporozhye elleni visszavágó következik.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkör, 6. forduló

Dunkerque HB Grand Littoral (francia)-MOL-Pick Szeged 24 – 25 (12-15)
Dunkerque, 2500 néző. Vezette: Gubica, Milosevic (horvátok)
Dunkerque: Gerard – Touati 1, Paczkowski 2, Lamon 1, MOKRANI 4, NAGY 6, Butto 1.Csere: Groacaut, EMONET 4/3, Soudry 3, Causse 2, Pejovic. Vezetőedző: Patrick Cazal.
MOL-Pick Szeged: SIERRA – Parrondo 2, Vranjes 2, Blazevic 1, KALLMAN 3, BOMBAC 4/2. Csere: Wyszomirski (kapus), ZUBAI 3, Balogh 3/1, Mindegía 3, Prodanovic 1, ANCSIN 3, Vadkerti. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 7/3, ill. 5/3
Kiállítás: 10 perc ill. 10 perc.

szcs

Fotó: szegedma.hu