Az északkeleti országrészben éjszaka képződött köd fokozatosan megszűnik, de a Miskolc-Debrecen vonal mentén néhol tartósan megmaradhat. Ugyanakkor nyugat felől átmenetileg tovább vastagszik a felhőzet, és a megjelenő csapadékzóna fokozatosan terjed kelet felé. Összességében sokfelé, de egy adott ponton néhány óránál hosszabb ideig nem várható csapadék.

Az eső a déli órákban lesz a középső országrész felett – beleértve a fővárost is -, a keleti határt csak este éri el. Az összefüggő csapadékrendszer elvonulása után már délelőtt nyugat felől megkezdődik a felhőzet szakadozása, így főleg Somogy, Zala és Vas megyékben akár pár órára a nap is kisüthet. Délután a kialakuló gomolyfelhőkből előbb a nyugati területeken, este a középső országrészben is helyenként záporok jelennek meg, egy-egy zivatar sem zárható ki.

A délkeleti szél napközben többfelé megélénkül,a Kisalföldön és Szeged környékén helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 16 fok között alakul, délnyugaton lesz a melegebb. Késő este 6, 11 fokra számíthatunk.

Forrás: met.hu