A nyílt napok remek lehetőséget biztosítanak a leendő diákok és szüleik számára, hogy megismerhessék az iskolát. Megismerkedjenek az iskola épületével, a tanórák menetével és nem utolsósorban a pedagógussal.

Remek lehetőséget biztosít erre a Nyitott Iskola Hete program, amit november 17-e és 21-e között szerveznek a Németh László Gimnázium és Általános Iskolában. Hétfőtől csütörtökig a reál és a humán tárgyak tanórái is látogathatók. Így november 17-én lesz látogatható matematika óra a 7. osztályban, földrajz és biológia óra, majd kedden népballadákról tanulhatnak az oda látogató diákok. De lesz még történelem óra a felvilágosodás koráról, illet fizika órán az erőről tartanak órát a Németh László pedagógusai.

Tanórán kívüli programokkal is várják a diákokat, lesz angol, német és francia nyelvi délután, hiszen a mai világban a nyelvtudás nélkülözhetetlen. A természettudomány iránt érdeklődők pedig a Gyulai József Természettudományos Műhelyről, annak munkájáról kapnak tájékoztatást.

Árva László igazgató elmondta, hogy november 20-án az iskola aulájában tart tájékoztatót a felvételi feltételekkel kapcsolatban. Egyébént az iskola honlapján, a www. nlg.hodtav.hu-n minden információt megtalálnak a szülők és a diákok is.

Egy gazdasági hetilap minden évben elkészíti a hazai középiskolák rangsorát. Különböző szempontok alapján a kéttannyelvű képzést folytató intézmények közül a Németh László Gimnázium a 8. helyet érte el.

Idén 3 osztályban indul gimnáziumi képzés. Két 6 évfolyamos tagozaton tanulhatnak tovább a diákok, illetve van pár hely a 4 évfolyamos gimnáziumi osztáyban is. Bármilyen kérdéssel kapcsolatban szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére az iskolában, akár telefonon is – tette hozzá Árva László igazgató úr.

Bodrogi Klára