A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége közreműködésével meghirdetett budapesti pályázaton részt vehetett minden fővárosi alkotó, aki elmúlt 16 éves, és nem végzett semmilyen képző- és iparművészeti főiskolát, egyetemet, sem itthon, sem külföldön, és jelenleg sem hallgatója ilyen intézménynek, valamint hivatásszerűen nem foglalkozik alkotóművészeti tevékenységgel.

A pályázatokra beküldött alkotásokat szakmai zsűri – Eifert János fotóművész, Eisemann József (MAFOSZ), Baán Katalin (MAFOSZ) – értékelte, és döntött az egyéni díjak odaítéléséről is. A zsűrizés nem volt nyilvános, de befejeztével lehetőséget teremtettünk arra, hogy a pályázók személyesen is érdeklődhessenek az eredményről, illetve konzultálhassanak a beadott művekkel kapcsolatban.

Az első helyezettek díja egy önálló kiállítás, a második, harmadik helyezetteké egy kettős kiállítás lehetősége, amelynek megrendezésére 2014 decemberében, illetve a következő év első felében a Budapesti Művelődési Központ galériájában kerülhet sor.

A pályázatra ebben az évben 36 alkotó 171 fényképet nyújtott be. Kategóriai megkötése a kiírásnak ebben az évben nem volt. A pályázók közel felével ebben az évben első alkalommal találkoztunk. A nyertesek közül ketten is ebből a körből kerültek ki. Az egyéni pályázok között többen fővárosi fotóklubokat is képviseltek, pl.: Óbudai Fotóklub, Kőbányai Fotóklub, Csepeli Réti Pál Fotókör, Budai Fotó- és Filmklub.

A pályázatra ebben az évben 36 alkotó 171 fényképet nyújtott be. Kategóriai megkötése a kiírásnak ebben az évben nem volt.

A pályázók közel felével ebben az évben első alkalommal találkoztunk. A nyertesek közül ketten is ebből a körből kerültek ki.

Az egyéni pályázok között többen fővárosi fotóklubokat is képviseltek, pl.: Óbudai Fotóklub, Kőbányai Fotóklub, Csepeli Réti Pál Fotókör, Budai Fotó- és Filmklub.

A zsűri 27 alkotó 49 felvételének kiállítása mellett döntött, három pályázót helyezéssel is jutalmazott.

Díjazottak:

I. helyezés: Szőnyi István

II. helyezés: Papp Károly

III. helyezés: Németh István

Dicséretben részesül: Badinszky Tolvaj Annamária, dr. Mann Judit, Sarusi István, Faragó Csaba, Laczkó Magyar György

Kiállítók: BADINSZKY TOLVAJ ANNAMÁRIA, BURKUS ALEXANDRA, CSEHNÉ UJHELYI HENRIETTA, CSORBA KÁROLY, Dr. NAGY GABRIELLA, FÁBIÁN ANDRÁS, FARAGÓ CSABA, GYUROSKI ATTILA, HATVANI ÁGNES, KELE JÁNOS, KONCZ DEZSŐ, KOPPÁNY GYÖRGY, KOZMA CECÍLIA, LACZKÓ MAGYAR GYÖRGY, MANN JUDIT Dr., NÉMETH ISTVÁN, Dr. NERHAFT ANTALNÉ, PAPP KÁROLY, R. KÓRÓDI ZSUZSA, SARUSI ISTVÁN, STEFKOVICS JÁNOS, SZALAI MIHÁLY, SZŐNYI ISTVÁN, TARNÓCZI ANDREA, HODOSSY ILONA, TÓTH LÁSZLÓ ZOLTÁN, TÓTH MIKLÓS

Budapesti Művelődési Központ

Fotók: Csonka Károly, valamint a kiállított képek szerzői

Forrás: www.eifert.hu