Almási István polgármester az esemény sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nagy hagyománya van itt, Hódmezővásárhelyen ennek az összefogásnak. A két napos karácsonyi rendezvényen a kettő és tíz év közötti gyermekeknek szeretnének örömet okozni, akiknek nincs lehetősége arra, hogy karácsonyi ajándékhoz vagy egyáltalán ünnepi hangulathoz jussanak. Azokat a kicsiket és nagyokat szeretnék támogatni, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek, ez közel ezerszáz gyermeket érint.

A gyermekkarácsonyt az eddigiekhez hasonlóan a Fekete Sas nagytermében, december 13-án délután és december 14-én délelőtt rendezik meg. Lesznek gyermekfoglalkozások, játék készítés, majd vendégül látják őket édességgel, teával, gyümölcsökkel.

A polgármester elmondta, hogy idén is, az elmúlt évekhez hasonlóan ehhez a rendezvényhez segítséget szeretnének kérni a város embereitől, cégektől, civil szervezetektől és magánszemélyektől, hogy felajánlásaikkal járuljanak hozzá a gyermekkarácsony sikeréhez, ahogy az összefogást már az előző években is bizonyították.

Erre a számlaszámra tudják küldeni felajánlásaikat: 11500092 – 11080563, gyermekkarácsony megjelöléssel legyenek szívesek utalni.

 

Soós Kata