–              Eddig három bajnokit és két kupameccset nyertek, még nem találtak legyőzőre. Régen volt hasonló jó idénykezdésük. Mi más most, mint az előző években?

–              Sokkal jobbak az edzések, Utasi Gábor és Czuprák László edző nagyon jó munkát végez. Emellett nagyon motiváltak a játékosok, ráadásul együtt tudtuk tartani a tavalyi együttesünket, az összeszokottság pedig szintén hatékonyságot eredményezett.

–              Két erős szponzora van az egyesületnek, a stabil háttérnek is köszönhető a villámrajt?

–              A Takarékbank Zrt. és az MVM Magyar Földgáztároló Zrt. nagyon komoly cégek. Mindenki megértette, ha igyekszünk megfelelni az elvárásaiknak, akkor hosszú távon sem kell aggódnunk a felnőtt gárda sorsa miatt.

–              Úgy tűnik hosszú a kispad, ráadásul igen sokszínű a játékosállomány. Fiatal és rutinos tagjai vannak a keretnek. Nehéz volt összehangolni a játékukat?

–              Valóban hosszú a kispad, ilyen sok jó játékosa egyik csapatnak sincs. A keret összetétele úgy a korukat nézve, de még inkább posztok szerint, nagyon jó. Nem volt nehéz összerakni a játékukat, hiszen évek óta együtt játszanak. Két gond azért van: egyrészt nagyon nehéz egy-egy meccsen 12 személynek megfelelő játéklehetőséget biztosítani, másrészt viszont hiába vagyunk sokan, nincs egyetlen kimagasló képességű, meccseket folyamatosan eldönteni tudó spílerünk.

–              Mi az amire leginkább építenek a meccseken?

–              Elsősorban a védekezésre építünk – eddig sikerrel. Nagyon sok lepattanót szedünk. Gyorsítottuk a támadójátékunkat, bár ez a dobószázalék rovására ment. Sokféleképp tudunk kosarat dobni, nem könnyű ellenünk védekezni. Fizikálisan jobbak vagyunk ellenfeleinknél, és magasabbak is. Ezért tudtuk eddig a saját stílusunkat játszani.

–              A hétvégi ellenfél egy fiatal csapat lesz, gondolom nem lehet lebecsülni őket, mivel hazánk kirakatcsapata mellett pallérozódnak…

–              Nem lesz könnyű dolgunk. Hasonló magasságúak és fizikai állapotúak, mint mi. Van ráadásul egy rendkívül ponterős, nehezen fogható, remek irányítójuk, Tóth Zoltán. Több fiatal tehetség pattogtat náluk, akiket már a felnőtteknél is számításba vesznek. Kiváló szakemberek foglalkoznak velük, Zoran Kméziccsel az élen. Ami viszont mellettünk szól: a rutin, a hazai pálya és a több száz fős közönség. Ezek miatt fogunk nyerni.

A Szolnoki Olaj Adria Liga szereplése miatt egy nappal előrehozott összecsapás november 8-án szombaton 18:30-kor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban. A találkozóra ingyenes a belépés.

Forrás: Martonosi János