Barrichello sosem titkolta, hogy szívesen visszatérne a Forma-1-be és ez ügyben elég sok követ meg is mozgatott. Nem rég például szakkommentátori állásából rúgták ki, az egyik brazil csatornától, mivel leginkább saját magát promotálta.

A dolog mondjuk úgy tűnik bejött, az ex-versenyzőnek azonban mégsem lett szerencséje. Egy névtelen forrás ugyanis arról számolt be, hogy Barrichello és a Caterham már megegyeztek a visszatérést illetően, a több mint 320 futamrészvétellel bíró pilóta az idei szezon utolsó három versenyén ülhetett volna a leadfieldi alakulat egyik kocsijába.

Üröm az örömben, hogy a csapat időközben csődeljárás alá került, így Austinban már nem tudtak részt venni a nagydíjon és jó eséllyel a szezon hátra levő részében sem láthatjuk már a kis csapatot és így Barrichello-t sem, aki sajnálja ezt, hiszen a három verseny között a hazai Brazil Nagydíj is szerepelt volna.

A Caterham történetének érdekes adaléka lehet, hogy a csődbiztos szerint elképzelhető, hogy a csapat az évadzáró duplapontos versenyen mégis csak ott lehet. Az persze jó kérdés, hogy ez esetben Barrichello-t befizetik-e a szponzorok vagy más kap lehetőséget a zöld autóban.

Sőt állítólag a csapat a 2015-ös szezonra is nevezett – a Marussiával egyetemben -, igaz a nevezési díjat még nem fizették be, de erre november 30-ig lehetőségük van. Állítólag bíznak abban, hogy a csapatot felvásárolják és a következő szezonban újra harcba tudnak szállni a világbajnoki pontversenyben.

szcs