Mesébe illően kezdtek a kék-sárgák, nyolc perc után 7-21 állt az eredményjelzőn, Varga és Vas dobta a legtöbbet ebben az időszakban. Az utolsó pillanatokban azonban felzárkóztak a hazaiak, amiben sokat segítettek a vendégek rossz támadásai.

A második negyed elején Vejinovics háromszor volt eredményes betörésekből. Ezután azonban megváltozott a játék képe. A békésiek sok faultot ütöttek be, így csak büntetőből szereztek pontot dr. Elek András tanítványai. Ez meg is bosszulta magát, mivel a hazaiak sok bravúrkosarat szerezve kiegyenlítettek a nagyszünetre. Sőt a harmadik periódusban fordítani is tudtak egy rövid időre. (45-42) A rossz sorozat viszont nem tartott sokáig. Nyilas István és Rostás Imre megrázta magát, kettejük összjátékával 9 ponttal lógtak meg a vásárhelyiek.

51-59-nél kezdődött meg az utolsó 10 perc. Ekkor Vas és Vejinovics vitte a hátán a vendég alakulatot. A Békés megyeiek sorozatos faultokkal próbálták megfordítani az állást, a kihagyott vásárhelyi büntetőknek köszönhetően egy kicsit sikerül is közelebb lopózniuk. A sok szabálytalanság miatt hosszúra nyúló találkozót végül az esélyes Vásárhelyi Kosársuli nyerte. A csapat legközelebb jövő héten, a korábban bejelentett időpontnál egy nappal korábban, november 8-án szombaton 18:30-kor fogadja a Hódtói Sportcsarnokban a Szolnokot.

 

Békési SzSK – Vásárhelyi Kosársuli 73-85 (14-21, 24-17, 13-21, 22-26)

Hepp Kupa, Békési Városi Sportcsarnok.

Kosársuli: VEJINOVICS 13/3, ROSTÁS I. 15, VAS 20/6, NYILAS 8/6, VARGA11,

csere: Kelemen 8/3, Gruda 4, Genal -, Czibere 6, Kukla –

Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

 

Dr. Elek András: Értékes győzelmet arattunk a rendkívül motivált Békés otthonában. Gratulálok az egész csapatnak!

Forrás: Martonosi János