A dobolástól, a „RöcsögőBiBiKing”-ig, valamint a tudósítástól a Sziget Fesztiválon való fellépésig! Égető Gyula a Rádió 7 szerkesztőségvezetője munkatársként ismerte meg Diviki Sándort.

##audio:2057##

Dudás Róbert, a Rádió 7 hangmérnöke, műsorszerkesztő vette át Sanyi bácsitól a nevével fémjelzett „RöcsögőBiBiKing” című műsort. A közös munkára Dudás Róbert emlékezett.

##audio:2056##

Kiss József gyermekkorában ismerte meg Gera Illést, akivel közelebbi ismeretségbe a falu rendezvényei, főként a balástyai Böllérnap kapcsán került 2001-ben, ám a futball révén is tartalmas baráti éveket töltöttek együtt.

##audio:2055##

Fiatal kora óta ismerte Simon László Gera Illést, ám személyes kapcsolatuk 1997-től datálható. Ekkor Simon Lászlót, mint szakembert kereste meg Gera Illés házának villanyszerelési munkálatainak elvégzésére. A fiatal egyéni vállalkozónak ez volt az első munkája. Így kezdődött közös barátságuk, melyben fontos kapocs volt közöttük a sport, a foci.

##audio:2058##

Rostás Jánossal a ’80-as évek végén ismerkedett meg Égető Gyula a Rádió 7 szerkesztőségvezetője. Zürichben kezdődött, ott találkozott Mérey Kálmánnal,  Rostás János egyik barátjával, aki nem mert hazajönni. Ő az egykori Fehérgárdista Mozgalom vezetője volt, és félt Magyarországra jönni. A Rádió 7 Szőttes műsorának két alkalommal is vendége volt Rostás János. Halálával nem csak Székkutast érte nagy veszteség.

Szél István, Székkutas polgármestere 2009-ben ismerte meg Rostás János, aki először tanácsadója volt, majd a munkakapcsolat teljesedett ki barátsággá.

##audio:2060##

Tóth Imre református lelkész 1990-ben került Székkutasra és már a legelső találkozás alkalmával barátok lettek Rostás Jánossal. A Budapestről hazaköltöző János bácsival és feleségével sokat összejártak és barátságuk a faluból való elkerülése után sem szakadt meg.

##audio:2061##

Rostás János 1994-ben egy fűnyírás közben szólította meg Bila Zoltánt, akivel egy utcában laktak és akinek a székkutasi olajüzemében állást ajánlott. A munkakapcsolat az évek múlásával apa-fia kapcsolattá erősödött. Nagyon ragaszkodtak egymáshoz és nem volt ritka, hogy egy nap többször is beszéltek.

##audio:2062##

 

Miklai István idősebb korában ismerkedett meg Lenhardt Jánossal. Egy túra keretében cserkészeket vitt János bácsi bőrös műhelyébe. Sajnos az első találkozáskor nem tudott jelen lenni, ám a kis cserkészek és János bácsi elmondása szerint annyira jól sikerült a „találkozás”, hogy a bethlemezések rendszeresek lettek.

##audio:2063##

Szűcs Tamást már 5-6 éves korában érdekelte a kézművesség. Mivel nem messze lakott János bácsitól, alkalmanként átjárt hozzá, spárgát és tűt kért, s otthon fejlesztette kézügyességét. A fiatal gyermeket annyira megfertőzte a szíjgyártó szakma, hogy először inasként, majd munkatársként dolgozott Lenhardt János műhelyében.

##audio:2064##

Nagy-Baló Csaba felnőttkorában kötött barátságot dr. Szabó Lajossal, akit második apjának tekintett.

##audio:2065##

Tárkány-Szűcs Ferenc óvodás korában ismerte meg dr. Szabó Lajost, amikor édesapja kivitte Lajost a tanyájukra. A „nagynövésű” Lajossal szinte azonnal „összehaverkodtak” és szó szerint egy életre szóló barátságot kötöttek.

##audio:2066##

A Rádió 7 szerkesztősége a következő verssel és dallal tiszteleg minden elhunyt emléke és családjaik előtt!

Kosztolányi Dezső Halotti beszéd című versét elmondja Tóth Tibor!

##audio:2067##

A műsor elkészítésében segített: Boros Ilona, Hajó Edina, Égető Gyula Tóth Tibor, Dudás Róbert és Fazekas Gábor.