A szövetkezet abból a megfontolásból jött létre, hogy nehéz sorsú, hátrányos helyzetű embereknek nyújtson munkát. 2013-ban alakult, állami és unios támogatásból gazdálkodik. Minden olyan munkát elvállaunk amelyhez nem kell szaktudás, csupán kézzel végezhető, jelenleg autóillatosítókat csomagolunk, amely egy egyszerű kézzel végezhető munka.- tájékoztatta hallgatóinkat Nagygyörgy Judit.

 

 

Az állami és unios pénzekből 12 hónapra finanszíroznak minket, így  a szövetkezetnek van egy kis lélegzetvételnyi ideje, hogy fel tud készülni a pályázat utáni életre. A mostani 2014-2020-as pályázati forrásokból sok lehetőséget találtak, amellyel tudják folytatni a munkát  Most kezdték el a tartós egészségkárosodással  élő emberek felvételét, akik rehabilitációs ellátottak.

A szövetkezet nem nonprofit cég – mondta el Nagygyörgy Judit, a HÓD-WORK Magyarország Szociális Szövetkezet auditora, a valahol a nonprofit és a hagyományosnak vett Bt. és Kft. között vagyunk, de egyértelműen profitorientált a cég. Folyamatosan keressük a munkákat is, de szerencsére bennünket is megtalálnak. Nem olyan régen egy szerb üzletember keresett meg bennünket, vele elkezdtünk gondolkodni egy határon átnyúló projekten.

Jelenleg 14 főt foglalkoztatunk, november 1-től újabb négy fővel bővül a létszámunk, ám már hetvenen vannak a várólistán – folytatta Nagygyörgy Judit.

A szövetkezet az emberek lelkére is figyel, ennek szellemében a Petőfi utcai telephelyet felszentetelte a református egyház.

Aki szeretne a Hódwork Kft.-nél dolgozni, az minden pénteken, Hódmezővásárhelyen a Petőfi utca 5 szám alatt telephelyen jelentkezehet.

Telefon: 62/221-844,  06-30-453-5563

E-mail: hodwork@freemail.hu

 

Hajó Edina