Október 22-én, szerdán délután került sor a Klebelsberg Művelődési Központ dísztermében az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepi megemlékezésre. Délben a Kisteleki Általános Iskola felső tagozatos tanulói, délután pedig a városi ünnepség résztvevői, köztük Kistelek város Önkormányzatának tagjai, Dr. Terecskei Erzsébet jegyző, Faragó Klára tankerületi igazgató, Pappné Guba Éva igazgató, Antal Imre plébános, Szitár Ferenc rendőrkapitány, intézményvezetők, érdeklődők és az Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Szakközépiskola diákjai tekintették meg az ünnepi műsort.

Az ünnepségen Tóth Gabriella, az Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket, és emlékezett a nemzeti ünnep történéseire, azok máig ható igazságaira.

Ünnepi szavait követően Balogh Viktória, a forradalom idején tízéves kislány forradalom alatti visszaemlékezései alapján készült műsort tekintette meg a közönség, melyet Hézerné Jaksits Jozefin, Lőrinc Anna tanárnő, valamint Jeremiás Csaba tanár úr állított össze.

A városi ünnepség a hagyományos koszorúzással folyatódott a kopjafánál. Az id. Vándor Rudolf Fúvószenekar zenei kíséretében helyezték el a megemlékezés koszorúit a kopjafánál az önkormányzat, a képviselő-testület, az intézmények, a rendőrkapitányság, a civil szervezetek és a kormánypárt képviselői.

Forrás és fotók: kistelekjaras.hu