Vejinovics sziporkázott az elején, két perc alatt rögtön 6 pontot dobott, de Vas és Rostás Imre is betalált.(11-2) Időt is kért az egriek edzője, Váczi Péter. Sokat ez sem változtatott a helyzeten, főleg úgy, hogy Nyilasék az agresszív védekezés mellett a lepattanókat is lekapkodták. Három perccel a negyed vége előtt ébredtek fel a vendégek, de csak 26-16-ra tudtak feljönni.

Az első tíz perc után még nagyobb sebességre kapcsolt a két gárda, amiből az Eger jött ki jobban, le is faragtak hetet a hátrányukból. Ekkor, dr. Elek András hívta le 1 percre tanítványait, és a szünet jót is tett Vas Péternek, aki zsinórban ötöt szórt. Ennek ellenére folytatódott a sok faultos, kapkodó rohanó játék, ami sok hibát eredményezett mindkét oldalon. Gruda beállásával jobb lett a Vásárhely, a félidőre 48-35–re sikerült meglógni.

Rövidzárlat következett a kék-sárgáknál a harmadik periódus elején, amit az egriek kihasználtak, és egyre közelebb kerültek a házigazdákhoz. Rengeteget hibáztak a csapatok, de a Heves megyeiek higgadt és türelmes játéka meghozta gyümölcsét, 61-60 állt az eredményjelzőn másfél perccel a zárójátékrész előtt. Ekkor időkéréssel törte meg a vendéglendületet az Elek-Utasi edzőpáros, Rostás Imre vezérletével hét egységre nőtt Cziberéék előnye.

Feszült volt a hangulat a pályán, ezt bizonyítja, hogy az amúgy a vonal mögül biztoskezű Czibere büntetőt hibázott. Ráadásul az EKF-Eger újra rohanásba kezdett, a három negyed alatt 20 pontot szóró Szabo Petert nem tudták tartani. (69-67) Ezután Vas Péter dobott egymás után két fontos triplát, és megnyugodtak a kedélyek. Vejinovics, Mócsai és Varga sem maradt ki a sorból, így egyre inkább biztossá vált a Kosársuli győzelme. Ezután már nem történt lényegi változás, így az idegek harcát a vásárhelyiek nyerték a négy közé jutás szempontjából rendkívül fontos összecsapáson.

Vásárhelyi Kosársuli – EKF-Eger-KOK SE 90-72 (26-16, 24-19, 19-25, 23-12)

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok. Vezette: Radnóti, Kovács, Reisz.

Kosársuli: VEJINOVICS 21/3, ROSTÁS I. 13, VAS 25/12, Nyilas 3, VARGA 12.

Csere: Mócsai 1, Czibere 4, Kelemen -, Kukla 2, Gruda 9.

Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: A vártnál nehezebben győztünk egy nagyon jól felépített és tehetséges Eger ellen. Sokkal egyszerűbben nyerhettünk volna, ha nem adunk el 23 labdát…

Martonosi János