“Hivatalosan ma kaptuk meg a megbízó levelet, mandátumot képviselőtársaimmal együtt. A munkát természetesen már megkezdtük,  a város ügyeinek átvétele megtörtént, a Megyei Kormányhivatal segítségével.”- mondta el hírportálunknak Farkas Éva polgármester.  Legalább öt-nyolc évre visszamenőleg vizsgáljuk át ezeket az ügyeket, és erről a város lakosságát is tájékoztatjuk – tette hozzá a polgármester.

A városnak várhatóan két alpolgármestere lesz, akiknek személyét az október 23-i nyilvános ünnepi testületi ülésen fogják bejelenteni. Annyi azonban kiderült, nem az új képviselő testület tagjai közül választ második alpolgármestert Farkas Éva.

A roma- és román kisebbségi önkormányzatok tagjai is megkapták megbízó levelüket. A helyi választási bizottság összesen 102 határozatot hozott a kampány és a választás ideje alatt. – hangzott el a sajtótájékoztatón. A bizottság sok sikert kívánt a polgármester és a képviselők munkájához.

Az ünnepélyes átadást követően ismét összeült a helyi választási bizottság, hiszen két képviselő lemondott mandátumáról.  A kompenzációs listán bejutott dr. Buzás Péter helyett  az PSZM-MSZP –DK jelöltje dr. Török Miklós lett a testület tagja. Buzás Péter korábbi polgármester mellett a Jobbik képviselője Kiss Attila is írásban mondott le mandátumáról, helyére Zeitler Ádám került – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Petrik Orbánné Makó Város Helyi Választási Bizottságának elnöke.