A Szűrési Staféta elnevezésű rendezvény résztvevő már a három órás start előtt megkezdték a regisztrációt az egyes települések,a figyelemfelhívó akción pedig elmondhatjuk, hogy rekordszámú résztvevő jelent meg. Az előre meghatározott útvonal teljesítése után pedig bicikliket is kisorsoltak a megjelentek között.

Székkutason mintegy kilencvenen vettek részt az eseményen. Bakos Attila háziorvos, a település doktora köszönetét fejezte ki az Egészséges Vásárhely Programnak az eddigi segítségért és a mostani akcióért is, melynek célja, hogy a szűrések fontosságát hangsúlyozza.

– Nagy segítség, hogy központi szervezésben valósult meg a Szűrési Staféta, de nagy szerepe van a falu lakosságának egészségtudatos életmódjának is abban, hogy ilyen sokan megjelentek ma. Az elején vagyunk a küzdelemnek, de nagyon örülök annak, hogy ilyen gyorsan, ilyen nagy figyelmet kapott a projekt – mondta el Bakos Attila.

Mindszenten és Mártélyon közel hetven-hetven ember vett részt az akción, sőt a tiszaparti településre Orosházáról és Szegvárról is érkeztek, tudtuk meg Lantos Csilla főszervezőtől.

Hódmezővásárhelyen sem volt kisebb az érdeklődés, több mint 600-an gyűltek össze a Kossuth téren, ahol dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatójának megnyitója után indultak útnak a résztvevők. A főigazgató is hangsúlyozta a szűrővizsgálatok fontosságát és kiemelte, hogy Hódmezővásárhelyen a nők átszűrtségi aránya jelentősen meghaladja az országos átlagot, sőt megközelíti az Európai Uniós 70 százalékot, amely számot a jövőben mindenképpen szeretnének elérni.

Az biciklizést követően a településeken tekerők között nyereményeket is sorsoltak, öt bicikli talált gazdára, egy mindszenti, egy székkutasi és három vásárhelyi boldog új kerékpár tulajdonossal.

Tekintse meg az eseményről készült galériáinkat.

Szűrési Staféta – Székkutas

Szűrési Staféta – Mindszent

Szűrési Staféta – Mártély

szcs