– Nagyon fontos, hogy a családok, a tanulók és az iskola végig gondolja az egymással fennálló kapcsolatot és keressék a megoldásokat azzal kapcsolatban, hogy a gyerekek, hogy lehetnének sikeresek a tanulmányaik során, majd később a munkában és a magánéletben is. A mai rendezvény célja, hogy megvizsgáljuk és felderítsük azokat a kérdéseket, gondokat, amelyekkel a családok esetleg küzdenek, amelyek gátolják a diákokat az eredményességben – mondta el hírportálunknak Árva Nagy Sándorné tagintézmény vezető.

A délután folyamán a résztvevők közösen megnézték Kay Pollak: Hétköznapi mennyország című filmjét is, amely köré tulajdonképpen az egész esemény szerveződött.

Ezt követően a résztvevők az Új Nemzedék Szegedi Kontaktpont Iroda szakembereinek és a Nagyító Alapítvány trénereinek a segítségével, kisebb csoportokban fókuszáltak az adott problémákra.

A rendezvénytől a szervezők azt várják, hogy eredményes legyen, a szakemberek pedig igény esetén a jövőben akár többször is ellátogatnának az intézménybe és segítenének orvosolni a fennálló problémákat.

Hasonló családi napok a Corvinban már korábban is voltak, viszont szülői részről nem feltétlen nevezhető elégségesnek a résztvevők száma, komolyabb együttműködésre volna szükség, hiszen közös érdek, hogy a gyerekek megtalálják a helyüket az életben és az elvárásoknak eleget téve tudjanak teljesíteni, tudtuk meg a tagintézmény vezetőtől.

szcs