Október 20-24 között rendezik meg az UEFA Régiók Kupáját, azaz népszerű nevén az Amatőr Európa Bajnokságot – erről tartott sajtótájékoztatót szerdán Bazsánt József, az Magyar Labdarugó Szövetség csapatmenedzsere, a torna koordinátora, Nógrádi Tibor, a szövetség Csongrád Megyei Igazgatóságának igazgatója, Horváth Zoltán sportreferens, a Hódmezővásárhelyi Futball Club elnöke, Major László, a csapat edzője, valamint Kökény Tamás és Marton Bence, a csapat játékosai.

A magyar amatőr labdarúgás Európában a hetedik helyen áll. Ezért kapta meg hazánk a rendezés jogát. Csongrád megye pedig az országon belül az első helyet szerezte meg, ezért tartják Hódmezővásárhelyen és Mórahalmon a tornát. A sajtótájékoztatón elhangzott, a megyében ez a két település rendelkezik olyan infrastruktúrával, ami lehetővé teszi az esemény megszervezését.

Írország, Izrael és Litvánia mind rendkívül erős csapatnak számítanak, de a magyaroknál a továbbjutás a cél.

A meccsekre a jegyek ingyenesen igényelhetőek a csongrad@mlsz.hu email címen. Október 18-án szombaton a Vásárhely a Mindszentet fogadja a Városi Stadionban: jegyek itt is átvehetőek. A stadion 1200 férőhelyes, így a mérkőzéseket ennél több ember nem tekintheti meg.

A magyar csapatot öt hódmezővásárhelyi fiatal képviseli: Marton Bence, Szabó Dávid, Kökény Tamás, Szilágyi Norbert és Bertók Gábor. Az  Újszegedi Torna Clubból Balogh Ádám és Mészáros Tibor, Tápéról Pócs Tamás és Szabó Gergő, míg Mórahalomról Czirják Tamás erősíti a válogatottat.

A program:

2014. október 20., 11:00, Litvánia – Izrael (Mórahalom)

2014. október 20., 13:30, Írország – Magyarország (Hódmezővásárhely)

2014. október 22., 11:00, Írország – Litvánia (Hódmezővásárhely)

2014. október 22., 13:30, Izrael – Magyarország (Mórahalom)

2014. október 24., 13:30, Litvánia – Magyarország (Hódmezővásárhely)

2014. október 24., 13:30, Írország – Izrael (Mórahalom)

Megyeri József