A keddi edzésen egy igen híres motocross versenyző rótta a köröket, Alex Nagy Richmondból érkezett hozzánk látogatóba. A fiatal tehetség az amerikai profi ligában szerepel és a magyar nevére figyelt fel a hazai szurkoló tábor. Az persze külön érdekesség, hogy ugyebár a magyar élsportban is van egy Nagy Alexünk. Hála az internetnek, hamarosan kapcsolatba is kerülhettünk, aminek egy magyarországi meghívás lett a vége. Az amerikai fiú néhány hétre a szegedi Rozgonyi család vendégszeretetét élvezheti és a domaszéki Husqvarna Maurer cég biztosít számára motorokat. Azóta számos hazai pályán motorozott, sőt a múlt vasárnap a cseh bajnoki futamon is rajthoz állt.

Kedden azután két Nagy Alex parádés motorozásában gyönyörködhetett a sok kilátogató szurkoló, nagy élmény volt látni egy igazi amerikai szupercross stílust.

Alex nagyszülei a forradalom idején kerültek ki Amerikába, aztán úgy hozta az élet, hogy a család ketté vált, ma 3000 km-re élnek egymástól, igy a fiúnak nem volt alkalma elsajátítani a magyar nyelvet. De ez gondot nem jelent, a mi srácaink kitűnően beszélnek angolul.

A tegnapi barátságos motorozás hamarosan éles küzdelemmé válik a két Alex között, hiszen a hét végén Kőszárhegyen sorra kerülő Nemzetközi Csapatbajnokságon az amerikai fiú a Husqvarna Maurer Team színeiben vendég versenyzőként áll rajthoz, míg a vásárhelyi a KTM OKR szlovák csapat tagjaként veszi fel a kesztyűt.

Forrás: Czuczi Győző