„A bentlakóknak nagy nap ez a mai, hiszen ők is felléphetnek, készültek verssel, előadással.  A szürke hétköznapokat színesebbé tették a próbák.” – mondta az otthon szakmai vezetője Angyal Jusztina.


Az eseményen részt vett Almási István Hódmezővásárhely polgármestere, aki Sütő András gondolatával kezdte köszöntőjét „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.” Majd folytatta: „Önöknek köszönhetjük, hogy itt vagyunk, önök építették számunkra azt a jelent, amelyben mi egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatjuk meg.  A város továbbra is mindent megtesz azért, hogy az időskorúak a város aktív, megbecsült tagjai legyenek.” Erre bizonyíték az Idősbarát Önkormányzat díja, amelyet idén érdemelt ki Hódmezővásárhely és alig egy hete vehette át Bálint Gabriella a Kapcsolat Központ vezetője és Almási István.

Bálint Gabriella a Kapcsolat Központ vezetője is nagy örömmel köszöntötte a lakókat, elmondta, olyan ez az otthon, mint egy nagy család, van néha kanálcsörgés, mint máshol is, ám ettől szép az élet.

Az otthon kultúrcsoportjának tagjai  a dolgozókkal közösen műsorral készültek, melyben visszaröppentek az időbe. Felelevenítették az óvodás éveket, iskolapadba ültek és még katonának is bevonultak.

Hajó Edina