Nem szabad megfeledkezni a Kossuth tér melletti aszfaltrajzversenyről sem, ahol több mint 100 gyerkőc ragadott krétát és színezte át az utat. A rajzok elkészítésében volt, akinek anyu és apu is segített, de akadt olyan is, aki szorgosan egyedül dolgozott.

Ezzel egy időben a vásári szekció is beindult, a vasárnapi napsütésben pedig sokan gondolták úgy, hogy nézelődéssel és vásárlással ütik el a délelőttöt.

A színpadon 10 órakor indultak be az események, ekkor érkezett meg Rutkai Bori Bandája. A Budapest Bárból is ismerős énekesnő formációja gyerekdalokkal készült a kicsiknek és nagyoknak egyaránt, közben pedig saját készítésű bábjai is előkerültek.

Ezt követően a Madzag Gólyalábas Együttes íhvta egy interaktív kalandra a lelkes közönséget, két kislányt, Lilit és Zselykét be is vonták a produkciókba, akik a királylányok szerepét kapták, a gólyalábas lovagok pedig értük küzdöttek. Fergeteges komédia volt, pont, ahogy azt ígérték.

A programok persze korántsem értek véget, hiszen a vásár egészen estig tart, de a színpadon a Csurgó zenekar órától koncertezik, míg a Mentés Másként Trió fél 6-tól szórakoztat. Vasárnapi programot keres? Jó hírem van. Megtalálta.

szcs