Délután 2 órakor izgalmas élményben lehetett része azoknak, akik a sétáló utca Kossuth tér felőli végében jártak, hiszen sólymok, baglyok és egy hatalmas sas is megjelent a Pazar solymászbemutató keretein belül.

Akadtak baglyok, akik többnyire a földön közlekedtek, de olyan sólyom is, amely a levegőben csapott le a feldobott húsdarabra, de a vadnak álcázott „rongybaba” sem úszta meg a délutánt, ahol egy hatalmas sas is előkerült. A kisebb madarakkal ellentétben azonban őt nem engedték szabadjára, fenn állt a veszélye, hogy a kisebb kutyákra veszélyt jelenthet. Mint kiderült a természetben akár agy 50-60 kilós állatot is elragadhat a bemutatott sas.

A vásári forgatok túloldalán, a színpadnál ezt követően tovább forogtak az események. A Csurgó zenekar a Dunántúlról, Medináról érkezett, hogy elsősorban a kicsiket szórakoztassa, azonban a felnőtt sem vetették meg az efféle mókát, a gyerekek viszont kifejezetten élvezték, hogy a banda énekese a színpad előtt, velük együtt játszott és szórakoztatott.

A színpadi produkciók sorát a Mentés másként trió zárta, akik népzenei motívumokat felvonultató dalokkal készültek. Igyekeztek megtáncoltatni a közönséget és jó hangulatot varázsolni a sétálóutcára.

Az Őszi Hetek pedig tovább tartanak, októberben jó néhány izgalmas program, kulturális kínálat vár az érdeklődőkre. A részletekért érdemes nyomon követni programajánlatunkat, naptárunkat és természetesen a hírportált.

szcs