A hódmezővásárhelyi, szegedi és sándorfalvi fiatalokból álló DODGEM együttes 2014. október 4-én, mutatta be legújabb dalát Szegeden az Iparkamara dísztermében. A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat hivatalos dalának ajánlott szerzemény Sárközy Fanni (zeneszerző, előadóművész) és Polyák Péter (dalszövegíró) szerzőpáros nevéhez köthető, akik kifejezetten e nemes célból írták meg a dalt a Dodgem együttesnek.

A tizenéves fiatalokból álló együttes hét éve működik, közel kétszáz koncerten vannak már túl. Idén nyáron elnyerték a Magyarország Legjobb Sulizenekara címet, amelyhez kapcsolódóan nyereményük többek között ez a videoklip is. A dal címe Gyermekszív, a hangfelvétel elkészülésében pedig Kaszás László zenekarvezetőn kívül Pély Barnabás is közreműködött, a videót pedig az Y Media Team és az ArtBite Media csapata készítette.

– Megtisztelő, hogy a Szolgálatunk most már egy hivatalos dallal is gazdagabb lesz, nagy öröm számunkra, hogy az egészen fiatalok is fontosnak érzik a koraszülöttmentés ügyét – fogalmazott Pintér Sándor professzor, a kuratóriumi elnöke, és megköszönte a fiatalokból álló együttes tagjainak a közreműködést. – Megtisztelő, hogy a szolgálatunk most már egy hivatalos dallal is gazdagabb lesz, nagy öröm számunkra, hogy az egészen fiatalok is fontosnak érzik a koraszülöttmentés ügyét.

Forrás: Kaszás-Krupiczer Kata