Az Erzsébet programot Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere, Guller Zoltán, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke, Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott és Kakas Béla, Sándorfalva polgármestere értékelte.

Guller Zoltán ismertette, a programban mintegy négyszázezren vettek részt. – Az Európai Nagycsaládosok Szövetsége a magyar kormánynak egy díjat adott át, azért, mert hazánk tette a legtöbbet a nagycsaládosok támogatásáért – mondta az elnök. Hozzátette, az Erzsébet program legnépszerűbb elemének a gyermektáboroztatás számít. Idén már 80 ezer 3-8. osztályos diák kirándulhatott a program jóvoltából.

Almási István elmondta, Vásárhelyen közel 500 nyugdíjas, 600 nagycsaládos és 200 gyermek részesült az Erzsébet program nyújtotta kedvezményekben. A település első embere szeretné, ha ez a jövőben még szélesebb körben folytatódna.

Juhász Tünde példaértékűnek nevezte a kezdeményezést. – Büszkék vagyunk, hogy törődünk azokkal a társadalmi csoportokkal, akik gondoskodást igényelnek. Az Erzsébet program bebizonyította hasznosságát, amit a jövőben folytatni kell – jelentette ki. Elmondta, Csongrád megyében a három év alatt közel húszezren táborozhattak.

Kakas Béla arról beszélt, hogy a sándorfalvi iskolásoknak idén húsz százaléka, több mint kétszáz gyermek élvezte a szolgáltatásokat. A község polgármestere elmondta, a táborok – amelyek művészettel, sporttal és kultúrával foglalkoznak – maradandó élményt adnak a tanulóknak.

Megyeri József