Az Országos Könyvtári Napok szlogenje így szól: Találkozzunk a könyvtárban!

Az Országos Könyvtári Napok programsorozata mára már országszerte hagyománnyá vált, amelynek célja a könyvtárak szolgáltatásainak népszerűsítése.

A Somogyi-könyvtár idén októberben is különleges íróvendégekkel, könyvbemutatókkal, zenei és gyermekprogramokkal, kiállításokkal és színházi közönségtalálkozóval várja a látogatókat. Ez Csongrád megyében, illetve Szegeden különlegesnek számít, ugyanis országosan csak október 13-20-a között egy hétig tart a programsorozat – mondta el Andóczi Balogh Éva, a Somogyi Könyvtár PR munkatársa.

A szegedi bibliotéka vendége lesz többek között, gróf Nádasdy Borbála írónő, dr. Isaszegi János tábornok, ny. vezérőrnagy, Fábián Janka a népszerű Emma-történetek írója, valamint Darvasi László a Szív Ernő kalandjai a világban című könyvének premierjével. Folytatódik még az író-olvasótalálkozók sora Veiszer Alinda Prima Primissima-díjas riporter a Bridge generáció című könyv írójával, Varga Papi László Babilon folyói mellől a Tisza partjáig című könyvének és Kaiser László A fekete emberek című novellás kötetének bemutatójával. A programokon közreműködőként hallhatjuk majd Dinnyés József és Kemény András előadóművészeket, beszélgetőpartnerként pedig Szilasi László József Attila-díjas író,  irodalomtörténész, kritikust, valamint  Veszelka Attila írót.

A Zenei Album programsorozatában Ruggiero Leoncavallo Bajazzók című operájának keresztmetszetével és az SZTE Tehetségpont zenei tehetségeinek hangversenyével kedveskednek a komolyzene szerelmeseinek. Nem maradhat el októberben sem a Szegedi Nemzeti Színház soron következő bemutatójához, William Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékához kapcsolódó közönségtalálkozó a darab rendezőjével és a jelentősebb szerepeket megformáló színművészekkel.

Bodrogi Klára