– A jelenlegi polgármester, Buzás Péter programját a kormány nem támogatja. Ez nem személyes ügy, de a támogatásra alkalmas program Farkas Éva polgármesterjelölt kezében van – kezdte Lázár János, aki előbb Farkas Évával és Czirbus Gáborral tartott lakossági fórumot szerdán a 7-es választókörzetben, majd azt követően Weszelyné Véghseő Henriettel hívták beszélgetésre a helyieket a 8-as körzetben.

A politikus szerint Farkas Éva programjának két sarokpontja van. Makón az átlagnál nagyobb a munkanélküliség, s azon próbál segíteni, hogy hogyan lehet munkahelyeket teremteni a városban. Továbbá magasabb a szakképzetlen munkaerő aránya és magasabb a szakképzett munkaerő hiánya. Makón ez 20 év után nagy kritika a polgármesternek – jelentette ki Lázár, aki nem vitatja a jelenlegi városvezető eddigi munkáját, de úgy hiszi, hogy a makóiak jobbat érdemelnek. Ehhez viszont fiatalokra van szükség, új arcokra a képviselő-testületben.

„A város megújítása elengedhetetlen és megvalósíthatatlan fiatalok nélkül. Mi a változást hirdetjük, a változást propagáljuk, és a változáshoz tudunk segítséget, támogatást biztosítani” – tette hozzá Lázár, aki arról tájékoztatta a helyieket, hogy jövő héten kedden Orbán Viktor személyesen keresi fel a makóiakat és tesz egy ajánlatot nekik.

A Széchenyi téren Czirbus Gábor ismertette a programját, melyben ígérte a Bartok iskola, a Nagyér sétány, a Szent István téri sportpálya és a belvárosi játszóterek felújítását. Megoldaná a Hunyadi és a Szegfő utcai parkolási gondokat, de a városi sportegyesületek kiemelt támogatását is szeretné megvalósítani.

Czirbus Gábor mellett Weszelyné Véghseő Henriettet is ajánlotta a szavazók figyelmébe Lázár János, aki a makói hölgyről azt mondta, a képviselő egy „belevaló csaj”, aki nem csak szót ért, hanem szóba is áll az emberekkel, s képes kiállni mellettük.

Weszelyné Véghseő Henriett programjában szerepel a játszóterek felújítása, a kamerarendszer kiépítése, a járdaépítési program folytatása, a Juhász Gyula téri önkormányzati épületek élettel való megtöltése, valamint a körzetben való parkolás és kerékpártárolás kulturált megoldása.

A.S.