Ehhez a tavalyi évben kifejezetten masszív játékot nyújtó túrkeveieken keresztül vezetett az út.

A meccs a várakozásaink szerint alakult, ellenfelünknek esélyt sem adva, magabiztosan tartottuk itthon a két pontot. Voltak ugyan kisebb-nagyobb bizonytalanságok a játékunkban, de a csapat küzdőszelleme és akarata ezúttal példamutató volt. Vendégeink is megérdemlik a dicséretet, hiszen 8-10 gólos hátrányban sem adták fel, így végig teljes koncentrációra késztették csapatunkat, amiből egy élvezetes mérkőzés alakult ki. Csapatunkban akadtak kifejezetten jó teljesítmények, de a siker kulcsa ezúttal a csapategységben rejlett.

Az első félidőben főként határozott átlövő és beállós játékunknak köszönhetően fokozatosan sikerült ellépni ellenfelünktől, a félidőre 6 gólos előnyt szereztünk. A második játékrész elején kicsit az “öltözőben maradtunk”, így a túrkeveiek közelebb kerültek hozzánk (19-21), azonban a folytatásban már ellenállhatatlan volt csapatunk. Több játékosunk teljesítménye feljavult, így a félidő derekán már 8-10 góllal is vezettünk. A meccs végére Gaál Adrienn edző több fiatal játékosát is pályára küldte, de így is magabiztosan őriztük előnyünket.

HLKC-TúrkeveNBII Dél-Kelet csoport felnőtt bajnokság – 2. forduló

Balogh Imsi Sportaréna, 200 néző

Jv: Kiu Gábor, Kiu Tamás

Versenybíró: Dzsipoff Károly

Hódmezővásárhelyi LKC – Túrkeve VSE 33-26 (16-10)

HLKC: Kothencz – Hegyi V., Roznmann 6, Németh 7, Tószegi 5, Hegyi D. 6, Miklós 2, Cs: Balogh (k), Krumesz 2, Blaskovics I. 1, Sajtos 3., Bálint, Becsei 1

Edző: Gaál Adrienn

Túrkeve: Tímár (k), Kocsis (k), Sass 3, Nyitrai 2, Szűcs 1, Kovács E. 2, Kovács B. 2, Rácz 1, Herczegh 1, Nyakó 14, Tarsoly, Csízi, Takács, Szilágyi

Edző: Tóth Tibor

Gaál Adrienn edző: “Úgy gondolom hazai pályán a kötelező győzelmek közé tartozott a Túrkeve elleni meccs. Van még mit csiszolni a játékunkon, de a csapat megfelelően odatette magát! Voltak szép szakaszai a mérkőzésnek, és örülök hogy fiataljaink maximálisan helyt álltak, amikor lehetőséget kaptak.”

 

Junior mérkőzés

NBII Dél-Kelet csoport junior bajnokság – 2. forduló

Balogh Imsi Sportaréna, 100 néző

Jv: Kiu Gábor, Kiu Tamás

Hódmezővásárhelyi LKC – Túrkeve VSE 44-16 (17-8)

HLKC: Balogh – Blaskovics I. 9, Rozmann 1, Földesi 5, Klemm 8, Becsei 4, Kandó 8, Cs: Bánfi (k), Luczó (k)Bálint, Szabó, Kovács 3, Farkas 6

Edző: Beslin Anikó

Túrkeve: Csízi, Ferencz, Horváth, Juhász, Lakatos, Nagy, Révész 3, Sörös, Szabó, Szilágyi 7, Takács 2, Tarsoly 4

Edző: Tóth Tibor

 

Beslin Anikó edző: “Lassú, kicsit körülményes kezdés után sikerült megtalálni a tempónkat, így magabiztos győzelmet arattunk.”

Csapatunk a következő fordulóban szabadnapos, majd a válogatott szünet után legközelebb október 18.-án lépünk pályára a csoport legerősebb csapata, az NBI-es juniorokkal felálló Békéscsaba vendégeként.

Forrás: hlkc.hu