Az ötödik választási fórumát tartotta kedden este Zsótér Károly (Fidesz-KDNP), Mindszent polgármestere a Kossuth utcán. A település első embere szerint érdeklődő a lakosság, bár a fórumok létszáma változó. „Örömmel hallottam a mai fórumon egy helyi lakostól, hogy örül annak, hogy felkeressük őket. Erről is szólnak ezek a fórumok, hogy közel menjünk az emberekhez, hiszen csak így tudunk közvetlen kapcsolatot teremteni” – mondta a polgármester, aki hozzátette, az pedig ma is kiderült, hogy még nagyobb hangsúlyt kell fektetni a tájékoztatásra.

A Kossuth utcán tartott fórumon elhangoztak az elmúlt négy évben megvalósuló fejlesztések. A településre több mint 4 milliárd forintos támogatás érkezett, így a városban közel 6 milliárdos beruházás valósult meg, illetve van folyamatban. Ebből a legnagyobb tétel a csatornázás, de mellette zajlik az ivóvízminőség-javító program. A közintézmények új, korszerű kazánnal vágnak neki a télnek, de az iskolában is történtek fejlesztések. A sportpálya új öltözőjét pedig október 4-én adják át, amely 42 millióból újult meg – sorolta a polgármester.

Kisebb vita alakult ki az egészségügyi kérdésről. Egy helyi lakos szerint több szakrendelésre lenne szükség, illetve melyek elérhetők a településen azoknak gördülékenyebben kellene működniük, hiszen heteket kell várnia egy ortopédiai vizsgálatra, míg egy szemvizsgálatra más városba kell utaznia.

A polgármester válaszában elmondta, Mindszent földrajzi elhelyezkedése miatt nincs jó helyzetben, hiszen Szentesen és Hódmezővásárhelyen is nagy kórház működik, ahol minden elérhető. Persze több szakrendelésre lenne szükség Mindszenten, de már az is nagy dolog volt, hogy a képviselő-testület meg tudta tartani az orvosi ügyeletet, mely jelentős terhet ró a városra.

Halla Tibor, mérnök a csatornázás jelenlegi állapotáról elmondta, a szennyvíztelep 40, míg rendszer kiépítése 70 százalékos készültségben van. A szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy az elkészült bekötéseket még ne használják, mivel még nincs kész a teljes rendszer, így csak károkat okoznak.

A.S.